Home e-mail marketing
E-mailmarketing in het kort PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Louis   

Definitie e-mailmarketing

Wat is e-mailmarketing? Er zijn diverse definities van e-mailmarketing, o.a. eentje op Wikipedia. Maar wat is de functie van e-mailmarketing in de marketingmix en waar haal jij de meest verse informatie vandaan?


E-mailmarketing en de functie in de marketingmix

1. De relatie met je doelgroep onderhouden.

2. Jezelf als specialist profileren.

3. Jezelf als potentiële leverancier kwalificeren met jouw product- en dienstenaanbod. Dat doe je niet door reclame te maken voor jezelf. Zou je zelf een nieuwsbrief willen ontvangen met louter reclame? Waarschijnlijk niet.

4. Nieuws, tips en informatie weggeven aan je doelgroep is de ideale manier om jezelf als specialist en potentiële leverancier te profileren.


 

Nieuwsbrief en RSS Reader

Met een RSS Reader kan je RSS news lezen. De RSS is een technisch hulpmiddel waarmee je je op de vernieuwingen van een website kunt abonneren. Met een RSS Reader - zoals Google Reader - ontvang je "RSS feeds" updates van nieuwe berichten waarop je geabonneerd bent. Vele websites hebben het oranje RSS icoontje op de pagina. Klik op het RSS-icoontje op interessante websites en selecteer welke informatie jou aanspreekt. Vervolgens ontvang je bij ieder nieuw bericht, de berichten in je RSS reader. Hierdoor hoef je niet oneindig veel websites af te schuimen op zoek naar informatie. Je selecteert websites en onderwerpen waarin je bent geïnteresseerd en abonneert je op de RSS-feeds. Kortom, je laat de informatie naar je toekomen in plaats van het te halen.

 

Hoe RSS gebruiken

Voorlopig zijn het de "early adapters" die RSS actief gebruiken om de toename in informatie en content actief te managen. Deze mensen zijn meestal actief in sociale media en kunnen op die manier snel en doeltreffend informatie en links doorsturen aan hun volgers op Twitter en personen in hun online netwerken. Het kan ook anders. Je kunt RSS ook inzetten om toegang te krijgen tot nieuwe artikelen op websites en nieuws op websites. In je nieuwsbrief kan je naar deze artikelen verwijzen. Hierdoor  ervaart jouw doelgroep dat je bovenop de bal zit. In feite is dat ook zo, want je bent voortdurend op de hoogte van informatie over 1 onderwerp. Hiermee kwalificeer je jezelf als leverancier.

 

Concurrentieanalyse

Zowel RSS als e-mailmarketing kunnen een bijdrage leveren in een continue concurrentieanalyse. Via de nieuwsbrief en RSS kan jij op de hoogte blijven van de concurrentie. Omgekeerd is ook mogelijk. De concurrentie abonneert zich op jouw e-mail nieuwsbrieven of RSS nieuws. Gebruik dit als stimulans om sneller en beter informatie en tips te geven aan de mensen in je e-mail adressenbestand.


 

De invloed van RSS

RSS beïnvloedt de communicatie met diverse doelgroepen. Zij veranderen de wijze van informatievoorziening en kiezen zelf voor een RSS reader en abonneren zich - gratis - op diverse "RSS-feeds". Een deel van de mensen die zich abonneren op RSS feeds unsubscriben zich voor de nieuwsbrief. RSS feeds zijn een ontwikkeling om rekening mee te houden bij het plannen van e-mailmarketingacties, nu en in de toekomst.

 

Concluderend

Wil je een interessante nieuwsbrieven maken dan kan RSS een belangrijke rol speelt in het genereren van actuele conctent op internet. RSS en nieuwsbrieven zullen in de toekomst naast elkaar blijven bestaan. Het is niet te verwachten dat RSS de nieuwsbrief verdrukt. Het lijkt erop dat RSS feeds een extra kanaal zijn en het is dan ook niet te verwachten dat e-mailmarketing overbodig wordt. In tegendeel: dit soort ontwikkelingen doen een extra beroep op de verzender van de nieuwsbrief: maak de nieuwsbrief interessant, lever toegevoegde waarde en maak er een object dat leuk is om in je inbox te ontvangen.

 

Wij wens je heel veel succes!

 

Team Nieuwsbriefmaken.com

Namens Iedereen die heeft meegewerkt aan www.Nieuwsbriefmaken.com

Baye, Karel, Louis, Bas

Laatst aangepast op zaterdag, 17 juli 2010 19:41
 
Joomla templates by a4joomla